Ползи

Създават здравословна среда на живот

Настилките на FEEL WOOD създават здравословен микроклимат в дома Ви.
В днешни дни алергиите и респираторните заболявания са все по-често срещани, а древният материал дърво става все по-актуален. Третирани в съответствие с природата (обработка с натурални масла) масивните дървени паркети на FEEL WOODса с отворена повърхност за да поемат и отдават влажността в помещенията и по този начин я регулират до нива благоприятни за живеене.

Естетически красиви дървени подови настилки

Визията на масивните дървени подови настилки FEEL WOOD се адаптира към естетиката на всяко помещение. Комбинацията от дървесина и множеството варианти за финишна обработка ще отговарят на всеки вкус.

Начин на производство на естествения паркет

Начинът на производство е нещото, което ни отличава от останалите производители на масивни подови настилки. Съдържанието на влага в заготовката се контролира в нашите сушилни до ниво 9% +/–2% , след което заготовката се подлага на механична обработка, при която се отнема излишната дървесина до достигане на желаната геометрия. Това гарантира на потребителите в бъдеще време, че паркетът при поемане на влага и отдаването и не измята.

Модерните решения

В комбинация размера, финишната обработка и различните видове дървесина, които използваме са предпоставка за хиляди комбинации. Нашите клиенти могат да разчитат на уникален дървен под, който да бъде произведен специално за тях според техните желания и нужди.

Гъвкавост при монтажа

Различните възможности за монтаж – чрез лепене, чрез механично захващане с винтове върху дървена конструкция и плаващ монтаж с метални клипси – дават възможност на нашите подове да се монтират върху различни основи. Във всички случаи инсталацията трябва да бъде извършвана от опитен специалист.

Индивидуалност

Поради различните степени на качество – по желание и вкус на клиента – ние можем да предложим комбинация с различни повърхностни обработки (натурални масла, цветни масла, бои, четкан ефект, ръчно рендосване и т.н.) тези множество комбинации от обработки придават индивидуалност на вашият дървен под.

Устойчивост

Различните възможности за монтаж – чрез лепене и чрез механично захващане нашето управление на качеството започва още при избора на суровина.
Ние използваме само FSC или PEFC сертифицирана дървесина с контролиран произход и работим единствено с доставчици, които през годините са се утвърдили като наши коректни партньори. В тази връзка всяка година ние подлагаме на тестове произведените от нас продукти в институт за сертифициране.

Издръжливост

При правилен монтаж, експлоатация и поддръжка на естествения паркет той на практика е вечен!

Австрийският продукт

Ние признаваме с гордост мястото, където произвеждаме нашите подове, а именно в южна Австрия Wernersdorf. Всички наши служители са от региона и присъстват в компанията, като част от семейството на FEEL WOOD.

С двадесет годишен опит

В началото на 90-те години, FEEL WOOD е един от пионерите в разработването и производството на масивни дървени подови настилки. Повече от 20 години ние от FEEL WOOD работим с естествено дърво изучили сме неговите качества и поведение във времето, разработили сме уникална технология на производство, за да отговорим на съвременните изисквания на пазара и да гарантираме качество на Вас клиентите!

Използването на естествен паркет върху подово отопление

Отоплението в съвременния интериор все по-често е решено с използването на системи за подово отопление, което по стари разбирания би следвало да ограничи потребителя в избора му на интериорна настилка, като изключи дървените подове. Австрийската компания производител на масивен паркет FEEL WOOD произвежда, препоръчва и гарантира качеството на своя продукт при ползването му върху система за подово отопление.
Препоръчаните от производителя дървесни видове са: Дъб, Ясен, Сибирска Лиственица, Канадски Клен, Орех и др.